Coachen met paarden

paarden Herken je het gevoel, dat je niet helemaal lekker in je vel zit? Alles gaat zijn gangetje, eigenlijk heb je niets te klagen (of wel), maar toch voel je jezelf niet gelukkig.
Wanneer je dit gevoel herkent, ben je van harte welkom bij 'Geluk in jezelf' om na één of enkele sessies het geluk in jezelf weer te vinden.

Zodra je bij de paarden bent, maak je deel uit van de kudde. Paarden zullen dan gaan onderzoeken wie je bent én hoe je bent. Een paard weet na een korte confrontatie al veel over jou. Het paard kan inschatten of je je positie snel opgeeft, of je een probleem hebt met je te binden of je leiderschap kan en wil nemen en of je controle durft los te laten. Een paard houdt je zonder woorden een spiegel voor. Ze kunnen je laten zien waar je nu staat en wat je te leren hebt.

We kunnen Persoonlijke levensvragen, kwesties met voorouders en familie, angst, zingeving en passies helder krijgen. Met de intuïtie van de paarden zorgen we voor meer bewustwoording en evenwicht in jezelf. Paarden zijn altijd in het hier en nu. Ze reageren op wat voor jou nu belangrijk is om je bewust van te worden. Samen kijken we wat er voor jou nu nodig is om een volgende stap te kunnen zetten.
Tijdens de sessie observeer ik en vertel hoe het bij mij overkomt wat de paarden aan willen geven.

Na de sessie krijgen coachees van mij een mooi kaartje waar je het woord opschrijft wat het eerst in je opkomt. Op de Facebookpagina van 'Geluk in jezelf' is er ruimte voor een korte toelichting over de sessie en over het woord wat je hebt gekozen, een evaluatiemoment voor jezelf. Hier zet ik een foto van het kaartje bij.
Dit is natuurlijk geen verplichting.


Vilana en Dennis

Vilana en Dennis zijn mijn paardencollega's. Het zijn allebei lieve paarden en het is heel fijn om met ze samen te werken.

Vilana hebben we al vanaf dat ze anderhalf jaar was. Ze moest alles nog leren. Vilana is een allemansvriend. Ze vindt iedereen leuk en wil ook iedereen leren kennen, mensen en dieren. Tijdens sessies is ze niet zo voorzichtig. Je hoeft niet bang voor haar te zijn, maar ze is wel direct.
Als Vilana een mens zou zijn, zal ze gelijk zeggen wat ze bedoelt en waar het over gaat.

Dennis is onze grote vriend. Dennis is, net als Vilana, nieuwsgierig naar alles en benieuwd naar iedereen. Als hij mens zou zijn, zou hij geen ook hand voor de mond nemen, en je gewoon eerlijk vertellen waar het om gaat. In sessies doet Dennis goed mee en hij voelt goed aan wat nodig is.
Wat iets heel moois is, is dat Vilana en Dennis ook samen laten zien wat er voor een situatie nodig is.

Aan het begin van de sessie mag je zelf een paard uitkiezen. Het kan ook zijn dat een paard jou kiest. Dan geeft het paard aan dat zij of hij de sessie mee wilt doen en dan gaan we daar mee werken.

28 maart is Mitzi, ons paardje,
onze lieve vriendin en mijn collega
erg ziek geworden. Ze had veel pijn,
daarom hebben we haar in laten slapen.

Paarden helpen het geluk in jezelf te vinden