Over mij

Mijn naam is Ruby Schalk. In 1992 ben ik geboren. Van jongs af aan ben ik al gek op paarden. Ik kon uren bij paarden zijn en naar paarden kijken. En natuurlijk wilde ik op paardrijles.
Op de middelare school kwam ik erachter dat ik diƫtiste wilde worden. Dit is een HBO-opleiding. Gelukkig kon ik goed leren en zat ik op het Atheneum.

Op mijn zestiende ben ik aangereden. Vanaf dat moment heb ik hersenletsel, wat zich het meest uit in vermoeidheid.

Maar dat houdt mij niet tegen. Met vallen en opstaan ben ik doorgegaan en ben ik gekomen waar ik nu ben. In 2014 heb ik mijn diploma voor gewichtsconsulente gehaald. In 2016 heb ik de cursus 'Sjamanistisch coachen met paarden' gevolgd.
Hiermee startte ik mijn bedrijf: 'Geluk in jezelf'.
'Geluk in jezelf' omdat ik geloof dat iedereen het geluk in zichzelf kan vinden en omdat ik dit ook ervaren heb, en nog dagelijks ervaar, in mijn leven.

Liefde is net zo belangrijk voor ons als zuurstof om te ademen en water om te drinken

Over mijn ongeluk heb ik een liedje geschreven. Het heeft mij geholpen met het verwerken van het trauma en het geeft me nog steeds kracht. Hiermee wil ik ook andere mensen kracht geven en inspireren.

When will I be me again:

Als puber worstelde ik met mijn gewicht. Ik verzon van alles om maar niet aan te komen en nog dunner te worden.
Ik realiseerde me wel dat wat ik deed, niet goed was. Daarom wilde ik leren hoe ik het beste mijn gewicht onder controle kon houden en dit wilde ik ook andere mensen leren.
De vierjarige HBO-opleiding voor diƫtiste is niet meer gelukt na mijn ongeluk, maar de thuisstudie voor gewichtsconsulente wel. Nu begeleid ik als gewichtsconsulente mensen met een gewichtsprobleem.

Na mijn studie voor gewichtsconsulente ben ik niet gelijk gestart.
Yoga en meditatie heb ik veel gedaan, dit doe ik nog steeds. Dit voelt erg goed voor mij en hier heb ik veel baat bij. In mijn sessies is het ook mogelijk om yoga en meditatie te doen.

In een tijdschrift las ik een artikel over Sjamanistisch coachen met paarden. Ik dacht: 'Dit is iets voor mij!'. Werken met paarden en mensen coachen.
Nu werk ik met veel liefde en plezier samen met mijn lieve paarden-collega's om mensen te coachen.